Det är ingen ovanlighet att pc-tillverkare lånar designdrag från Apples Macar. Men de flesta nöjer sig med övergripande idéer, inte rena kopior. Det senare är dock vad chassitillverkaren Dune har gett sig på.

Dune Pro PC är ett nytt chassi från företaget som till det yttre är extremt lik nya Mac Pro. Den har samma grundkonstruktion med en ram i rostfritt stål som formar handtag och fortsätter ner till fyra fötter. Den kommer normalt med en front som ser ut som gamla Mac Pro men för 800 kronor extra får du en direkt kopia av Mac Pros framsida med stora hål.

Liknelserna slutar dock abrupt när du öppnas chassit. För det första lyfter du inte av ett aluminiumstycke utan en lucka på varje sida. Innanmätet är inte heller uppdelat så att du kommer åt olika komponenter på varje sida, eftersom den måste passa standardmoderkort där allt sitter på samma sida.

Dune ska börja sälja chassit via Kickstarter 21 oktober. Våra kollegor på amerikanska PC World har dock redan byggt en Threadripper-dator i det (varning: videon innehåller många dåliga skämt om ost).