När Apple lanserade Iphone 11 hävdades att de nya modellerna är mer reptåliga än föregångarna, men frågan är om det påståendet stämmer.

Enligt uppgift har nämligen ett okänt antal användare fått repor på skärmen, detta trots att de har varit försiktiga med mobilen och varken tappat den eller varit i kontakt med vassa föremål.

I flera diskussionsforum (bland annat Apples eget) rapporterar många användare om omotiverade repor på skärmen. Läsare har också hört av sig till MacWorld och vittnat om liknande problem trots normal, varsam användning.

Iphone 11
Flera användare har fått problem med repor på skärmen på sina nya Iphone 11.

Reporna uppstår plötsligt och utan förvarning, något som kan tyda på någon form av tillverkningsfel. I en del fall har reporna dykt upp redan efter en dags användning, rapporterar tekniksajten Wccftech. Å andra sidan kunde den notoriske prylförstöraren Jerry Rig Everything inte konstatera någon särskild känslighet för repor i telefonen när han drog över skärmen med en kniv.

Drabbade användare bör försöka byta ut sina exemplar med hänvisning till garantin, sedan är det upp till Apple att utreda vad som egentligen har hänt. För att undvika repor på mobilskärmen är det dessutom alltid vettigt att använda någon form av skärmskydd.