Uppdatering (2020-09-13):

Referenser till ”Apple One”, det som tros bli namnet på Apples nya tjänst där flera Apple-tjänster slås samman i ett paketerbjudande, har nyligen hittats i IOS 14, rapporterar 9 to 5 Mac.

Textraderna har hittats bland IOS lokaliseringsfiler, och det står bland annat saker som ”Cancel Apple One”, ”Keep Apple One”, och “You can unsubscribe from Apple One and keep only what you want”.

Apple One
Foto: 9 to 5 Mac

Det här är ett av de tydligaste tecknen hittills på att Apple förbereder ett nytt erbjudande för sina olika tjänster. Kanske kan Apple One komma att visas på tisdagens Apple-event.


Tidigare (2020-09-11):

Under det senaste året har det förekommit trovärdiga rykten om att Apple planerar att erbjuda någon form av paketlösning för sina tjänster, något som skulle göra det billigare för oss användare att ta del av hela utbudet.

Senaste nytt är att 9to5Google har hittat kod i den senaste betaversionen av Apple Music för Android som tyder på att musiktjänsten kommer vara del av ett paket med namnet Apple One.

Tidigare har det även upptäckts kod i betaversioner av IOS som hänvisar till “bundle offer” och “bundle subscription”.

Möjligtvis kan det tyda på att en paketlösning för Apple Music, Apple TV Plus och Apple News Plus kommer att lanseras i samband med nästa veckas event, men det återstår att se.

Hittills har de stora skivbolagen varit motståndare till en paketlösning, detta då de är oroliga för minskade intäkter om Apple Music buntas ihop med andra tjänster. Det är dessutom oklart om Apple kan övertyga sina samarbetspartners på tidningsfronten om att acceptera en sådan lösning.

Om Apple inte lyckas nå en överenskommelse med innehållsleverantörerna finns det en möjlighet att man väljer ett paketpris på andra tjänster, till exempel Apple Arcade, Icloud och Apple Care Plus.