Vi och många andra rekommenderar användare vars Macar behövs i arbetet att avvakta med nya systemversioner tills det är säkert att alla program och annat du förlitar dig på fungerar. Det visar sig stämma bra även med nya Mac OS Catalina.

The Verge rapporterar att vissa dj-program som förlitar sig på en funktion i Itunes slutar fungera efter uppdateringen, och Apple rekommenderar användare av sådana program att inte uppdatera.

Problemet gäller program som använder Itunes förmåga att exportera biblioteket som xml-filer. Dj-program som Rekordbox och Traktor har använt denna funktion för att smidigt dela spellistor och musikkataloger mellan olika program med Itunes som bas. I Catalina har Itunes försvunnit och ersatts av Musik, och det nya programmet saknar xml-funktionen.

För ett par år sedan lade Apple till ett programmeringsgränssnitt för utvecklare som ger tillgång till biblioteket utan xml-filer, och den försvinner inte med Catalina. Algoriddims Djay Pro använder den redan och fungerar därför i Catalina, och Serato håller på att betatesta en version av sitt program som använder den.