När du aktiverar Apple Music försvinner möjligheten att synka musik från datorn med Itunes (eller Finder när Mac OS Catalina släpps). Men Apple Music har inte all musik som någonsin har producerats, speciellt inte bootleg-inspelningar av konserter och privata inspelningar.

Så hur gör du om du har musik på datorn du vill kunna lyssna på från din Iphone eller Ipad utan att sluta prenumerera på Apple Music? Det är lite krångligt, men det går faktiskt. Så här gör du:


Stäng av

1. Öppna Inställningar -> Musik på IOS-enhetern och stäng av Synkronisera bibliotek.

2. Gå till Bibliotek -> Spellistor så ser du att alla dina Apple Music-spellistor är borta. Lugn bara, de finns kvar på Icloud!

Synka med Itunes

3. Anslut enheten till datorn, öppna Itunes och klicka på enhetens ikon uppe till vänster.
Nu kan du synka musik från ditt Itunes-bibliotek som förr i tiden, inklusive låtar som inte finns på Itunes Store/Apple Music.

Slå ihop

4. Gå tillbaka till Inställningar och aktivera Synkronisera bibliotek igen. Välj Behåll musik, inte Radera och ersätt.

Nu kommer appen slå ihop innehållet från telefonen med ditt Icloud-musikbibliotek (dina sparade spellistor och annat från Apple Music). Dina spellistor från både Itunes och Apple Music kommer då finnas kvar.

Låtar som inte finns i butiken laddas upp och kan synkas till andra enheter som har Synkronisera bibliotek aktiverat på samma konto. Tänk dock på att Apple lägger på drm-skydd på dessa, så du måste behålla dina originalfiler på datorn om du inte vill låsa in dig i Apples moln.

Ett stort krux: Du måste göra om hela proceduren varje gång du vill synka in något nytt från datorn.