Vi har tidigare skrivit om O.MG Cable, en till synes helt vanlig lightningkabel som döljer en wifi-modul och en styrkrets som gör att den kan styra vilken dator som helst som den ansluts till.

Kabeln visades först upp av säkerhetsforskaren Mike Grover (alias MG) i februari och i augusti sålde han handtillverkade kablar på Def Con-konferensen i Las Vegas för 2 000 kronor styck.

Nu har han hittat en samarbetspartner för att börja massproducera kabeln. Det är butiken Hak5 som hjälper till med att få kabeln tillverkad och kommer även sälja den på sin webbplats, rapporterar Vice/Motherboard.

O.MG Cable hackar datorn den ansluts till genom att utge sig för att vara ett usb-tangentbord och ett usb-nätverkskort. De flesta operativsystem litar automatiskt på sådana enheter och de får lika mycket kontroll över datorn som den inloggade användaren. Hackaren behöver fortfarande ha målets lösenord för att komma in om datorn är låst, men kan vänta tills användaren själv har loggat in och sedan skrida till verket.