I framtiden kanske Apple börjar sälja egna Homekit-produkter. En patentansökan från företaget med titeln ”Modular Wall Unit System” har nu publicerats av amerikanska patentverket och visar hur olika moduler för till exempel lampknappar och vägguttag kan göras smarta, skriver Appleinsider.

Apples idé i sig är långt ifrån ny, men det patentet visar är hur ny teknik kan göra dessa moduler mer användbara. Det handlar bland annat om att bestycka varje modul med sensorer som gör att de kan avgöra var de befinner sig i förhållande till varandra. Ett centralt system i hemmet kan då bygga upp en planlösning och till exempel styra lampor automatiskt.

Apple nämner ultraljud, kompasser, radar, wifi och även ultra wideband-teknik som olika tekniska lösningar. Det senare är intressant då årets nya Iphone-modeller har ett nytt chipp kallat U1 som använder tekniken.

Den ska till att börja med göra det lättare att skicka filer med Airdrop, och kommer enligt rykten användas tillsammans med den Tile-liknande prylhittarbricka Apple sägs jobba på. Men om Homekit-produkter kan använda tekniken också kan dessa känna av när användaren är i närheten och till exempel slå på och av lampor när du rör dig mellan olika rum för att minimera strömförbrukningen.