Sedan några år tillbaka visar IOS en varning om batteriet har bytts ut mot ett som inte kommer från Apple. På så sätt kan Apple varna användare för att använda potentiellt farliga batterier och hindra små reparationsfirmor från att lura kunderna att de använder originalbatterier när de i själva verket installerar undermåliga kopior.

Test: Iphone 11 Pro Max – maxade jätten är den bästa Iphone hittills

Med Iphone 11 och Iphone 11 Pro får telefonerna även förmågan att känna igen om skärmpanelen kommer från Apple eller inte, skriver Apple i ett nytt supportdokument. En varning dyker i så fall upp första gången telefonen startas, och kan sedan ses i Inställningar -> Allmänt -> Om.

Systemet kan också visa en notis om att den nya skärmpanelen har registrerats för telefonen. Det innebär att Apples tekniker vid en eventuell framtida reparation kan se att just skärmen har bytts ut hos en tredjepartsverkstad och inte ska täckas av garanti eller Applecare, medan övriga komponenter fortfarande täcks.

Varningen blir precis som batterivarningen ett sätt för användarna att kontrollera att en reparation som utlovade originalkomponenter verkligen har använt Apple-försedda delar.