Apple har släppt nya Apple Watch Series 5, och börjar samtidigt sälja Series 3 betydligt billigare. Apples smartklocka har hängt med i fyra år vid det här laget och även om de flesta kunder fortfarande köper för första gången lär antalet som uppgraderar från en tidigare modell också bli rätt stort.

Att flytta till en ny Apple Watch fungerar lite annorlunda än att byta Iphone. Så här gör du för att behålla dina inställningar och fortsätta som förut.

Ta bort parkoppling Apple Watch

Ta bort parkopplingen från gamla klockan

Öppna appen Watch på Iphone och tryck på klockan längst upp. Tryck på info-knappen till höger och välj Ta bort parkoppling. När du har godkänt kommer Iphone göra en sista backup på allt innehåll på klockan innan den nollställer den.

Det här gör både att du får en färsk backup att ladda på den nya klockan och förbereder den gamla för att gå vidare till någon bättre behövande användare.

Parkoppla Apple Watch

Parkoppla nya klockan

Börja parkoppla din nya Apple Watch. När du har kommit fram till steget där du får välja mellan att återställa från säkerhetskopia och ställa in som ny väljer du så klart från backupen. Här kan det dyka upp flera alternativ – välj det senaste.

Klockan kommer nu hålla på ett tag med att synka tillbaka allt innehåll. Du måste sedan gå igenom några inställningar igen, till exempel för att ge tillgång till Hälsa på telefonen, lägga till betalkort från Wallet och lite annat. Det är också ett bra tillfälle att se över till exempel din kroppsprofil (vikt och annat) så att allt stämmer.

På det här sättet kan du uppgradera din klocka under åren utan att någonsin nollställa dina data.