Ifixit brukar alltid vara tidigt ute med isärplockningar av nya Iphone-modeller. Den här gången hann Youtube-kanalen Dchannel först med en video redan i onsdags, men om du inte kan vietnamesiska kan Ifixits nya isärplockning vara mer intressant.

Sajten har dels lagt upp en livesänd video med en snabb isärplockning av Iphone 11 Pro med en del frågor och svar som kom in från tittarna via chatten, dels en vanlig isärplockning med text och bilder av både Iphone 11 Pro och Iphone 11 Pro Max.

Det är inga enorma överraskningar på insidan av de nya modellerna, men några saker förvånade ändå Ifixits tekniker.

  • Iphone 11 Pro och 11 Pro Max ser ut att ha exakt samma moderkort. Det är i så fall första gången det är så.
  • Batteriet sitter inte lika hårt fast längre. Ifixit säger att det påminner mer om Iphone 6 än någon senare modell. Det blir med andra ord lättare att byta det.
  • Batteriet i Iphone 11 Pro Max är 21 procent större och 28 procent tyngre än i XS Max.
  • Ett nytt litet kretskort intill lightning-kontakten kopplar ihop taptic enginge, batteriet och den trådlösa laddaren. Det har spekulerats i om telefonerna har hårdvaran för tvåvägs trådlös laddning (så att du kan fylla på Airpods eller Apple Watch med telefonens batteri), men Ifixit påpekar att det istället kan handla om den nya batterikalibrering Apple har talat om som aska ge högre livslängd.
  • Stålplattan i botten har långsmala hål, förmodligen som en del i en antennkonstruktion för U1-chippet.

Ifixit ger Iphone 11 Pro och 11 Pro Max betyget 6 av 10 i ”reparerbarhet”. Du hittar snabbisärplockningen i videon ovan och kan läsa den detaljerade genomgången här.