Apple utlovar 4 respektive 5 timmar längre batteritid i Iphone 11 Pro och 11 Pro Max än i fjolårets XS och XS Max. Även Iphone 11 ska få en timme mer än Iphone XR.

I ett nypublicerat supportdokument lovar Apple dessutom att det ska ta längre tid innan vi användare märker av att batteriet har åldrats, detta tack vare ett nytt automatiskt system som kombinerar mjukvara och hårdvara.

Med hjälp av det nya systemet ska det förhoppningsvis dröja innan du märker av effekterna av ett åldrande batteri, till exempel att det tar längre tid att öppna appar, långsammare internet, att ljusstyrkan blir svagare och volymen lägre.

Vill du veta hur det står till med batteriet i din Iphone kan du bege dig till Inställningar -> Batteri -> Batterihälsa.

Tidigare:

Nu rapporterar Macrumors att de exakta storlekarna på batterierna har avslöjats via den kinesiska TENAA-databasen där tillverkare måste registrera sina produkter med bland annat yttermått, bilder och just storleken på uppladdningsbara batterier.

Iphone 11 har ett batteri på 3 110 milliamperetimmar, Iphone 11 Pro har 3 046 och Iphone 11 Pro Max hela 3 969 milliamperetimmar. Det ska jämföras med 2 942 i Iphone XR, 2 658 i Iphone XS och 3 174 i Iphone XS Max. Iphone 11 har med andra bara en aning större batteri medan Iphone 11 Pro Max fick ett 25 procent större batteri och Iphone 11 Pro 15 procent större.

Databasen bekräftar också att alla tre modellerna har 4 gigabyte minne. Användare som hade hoppats på 6 gigabyte i toppmodellen lär alltså bli besvikna.