Apple ägnade förvånansvärt lite tid åt att lyfta fram sitt nya U1-chipp i samband med förra veckans Iphone-event, detta trots att företaget är först i världen med att använda sig av ultra wideband-teknik i en mobiltelefon.

Det enda som nämndes på eventet var att U1-chippet skulle användas för Airdrop, Apples mjukvara för smidig filöverföring mellan två enheter. Men med all sannolikhet har man lagt till chippet för en kommande produkt som ska hjälpa dig att hitta dina nycklar, väskor och liknande prylar.

Sajten Six Colors lyfter i en läsvärd artikel fram fler potentiella användningsområden för U1-chippet. Till exempel kan tekniken användas för att växla mellan olika högtalare när du förflyttar dig i din bostad eller se till att ingen kan öppna ditt smarta lås utan att ha tillgång till din mobiltelefon. På samma sätt kan tekniken användas för att förhindra att någon stjäl din bil.

Vidare kan U1-chippet användas för både mobila betallösningar och Augmented Reality (AR), med andra ord är listan över potentiella användningsområden lång.

Flera bedömare är övertygade om att U1-chippet var tänkt att få en betydligt mer framträdande roll på Apples event, men att det fick stryka på foten i och med att prylhittarprodukten har försenats. Det skulle i så fall förklara varför slogan för eventet var ”By innovation only”, när det som presenterades inte var särskilt innovativt.

Mycket talar för att Apple kommer att anordna ett nytt event i oktober och kanske får vi veta mer om företagets planer för U1-chippet då.

Apple iPhone 11 64GB Pris vid test: 8919 kr.

Bästa pris just nu: 7699 kr