Senaste uppdateringen (2019-09-20):

Säljstart idag – långa leveranstider väntas

Från och med idag är det officiell säljstart för Iphone 11, Iphone 11 Pro, Iphone 11 Pro Max och Apple Watch Series 5, vilket innebär att det varit köer utanför Apples butiker runt om i världen.

Mycket tyder på högre efterfrågan än förra året, vilket har fått JP Morgan att skriva upp sin prognos för antalet sålda Iphone till 184 miljoner exemplar för 2019 och 195 miljoner exemplar för 2020.

Missa inte: Maxad prestanda i Iphone 11 Pro och Pro Max

Här i Sverige rapporteras det om långa leveranstider hos operatörerna, så den som beställer ett exemplar av Iphone 11 nu får räkna med leverans först en bit in i oktober.

I sammanhanget kan påpekas att du bör ta en noga titt på de olika operatörernas erbjudanden. Det är nämligen inte enbart priserna som varierar, utan även mängden surfmängd. Dessutom kan du i vissa fall få diverse tillbehör på köpet.


Tidigare (2019-09-15):

Högt tryck på förbeställningar

I fredags inleddes förbeställningarna av de nya modellerna av Iphone och mycket tyder på att efterfrågan är högre än väntat.

Flera amerikanska analytiker har under veckan justerat upp sina prognoser för hur många exemplar av Iphone som Apple säljer under det fjärde kvartalet, rapporterar 9to5Mac.

Till exempel tror Ming-Chi Kuo att företaget kommer sälja mellan 70 och 75 miljoner mobiltelefoner, medan Daniel Ives på Wedbush räknar med att det rent av kan bli tal om fler än 75 miljoner exemplar.

I Kina tycks intresset vara högst för Iphone 11, medan det i USA är Iphone 11 Pro som är dragplåstret. Vad gäller färgerna är det de gröna och lila modellerna som lockar flest köpare, vilket troligtvis beror på att de inte har funnits tidigare.

Apple iPhone 11 Pro 64GB Pris vid test: 12605 kr.

Bästa pris just nu: 10450 kr