Imessage är en av Apples mest populära tjänster och nämns ofta som en viktig del av företagets ”inlåsning” av användare i sitt ekosystem. Men tjänsten saknar också en hel del funktioner som finns i andra meddelandeappar.

Många användare har till exempel efterfrågat möjligheten att schemalägga ett meddelande så att de kan skriva det vid ett tillfälle och automatiskt skicka det vid utsatt tid. Reddit-användaren John (Jmaster_888) skickade ett mejl till Craig Federighi för att fråga om saken, och fick till sin förvåning ett ordentligt svar.

I svaret skriver Apples mjukvarudirektör att det är en funktion Apple har tittat och fortsätter att titta på, men att det finns flera kniviga frågor som måste lösas:

  • Hur oskickade meddelanden ska visas i appen.
  • Stöd för att redigera och radera schemalagda meddelanden.
  • Hur appen ska göra om personen du har schemalagt ett meddelande till skickar ett meddelande till dig. Ska den omedelbart skicka ditt meddelande, eller fortsätta som om inget har hänt?

Craig Federighi skriver också att ett problem som kan uppstå är att den du skickar meddelande till kanske svarar direkt och väntar sig att själv få svar snabbt. Hur ska personen veta att du kanske inte har telefonen på dig längre?

Bland kommentarerna på Reddit påpekar en användare att du redan i dag kan schemalägga meddelanden tack vare appen Genvägar. Du kan hämta en färdig genväg här (om du vill ha texten i frågorna på svenska kan du redigera genvägen själv).