Senaste uppdateringen (2019-10-14):

Pris och specifikationer

Ofta välunderrättade analytikern Ming-Chi Kuo har publicerat nya uppgifter om den budget-Iphone som Apple enligt rykten ska släppa i vår. De kommer som vanligt i en rapport till investerare, som Macrumors har läst.

Analytikern påstår för det första att priset i USA för ”Iphone SE 2”, som den kallas i rykteskretsar, blir 399 dollar. Det är samma pris som Ipad Mini, som i Sverige kostar 4 997 kronor på Apple Store.

Specifikationerna blir följande enligt Ming-Chi Kuo:

  • A13 Bionic-processor.
  • 3 gigabyte lpddr4x-minne.
  • 64 eller 128 gigabyte lagring.
  • Färgalternativen rymdgrå, silver och Product Red.
  • Ingen 3d touch.

Ming-Chi Kuo kallar själv telefonen Iphone SE 2 men skriver att den väntas få ett yttre som snarare liknar Iphone 8, och kommer därmed göra de användare som gått och väntat på en ny liten Iphone besvikna.


Uppdaterad (2019-10-10):

Så bra kan Iphone SE 2 sälja

De flesta bedömare är ense om att vi får se en ny budgetmodell av Iphone under våren, en modell som i ryktessvängen fått namnet ”Iphone SE 2” men som med all sannolikhet lär få ett annat namn i slutändan.

Nu har analytikerna på det amerikanska finansföretaget Cowen räknat på hur lanseringen av en ny budgetmodell skulle påverka Apples försäljning.

Enligt prognosen kommer Apple att kunna sälja 25 miljoner exemplar av ”Iphone SE 2” under 2020, men tar man hänsyn till att försäljningen av dagens billigaste modeller (Iphone 8 och Iphone XR) lär minska stannar den totala ökningen på 15 miljoner exemplar.

Cowen räknar med att vi får se en lcd-skärm på 4 eller 4,7 tum och ett lagringsutrymme på mellan 32 och 128 gigabyte, rapporterar Appleinsider.

Priset tros hamna på mellan 400 och 500 dollar styck, vilket ska hjälpa till att öka försäljningen i länder som Kina och Indien.


Uppdaterad (2019-10-03):

"Lanseras våren 2020"

Enligt den välkände analytikern Ming-Chi Kuo stämmer uppgifterna att Apple planerar att lansera en ny modell av budgetmobilen Iphone SE under våren 2020.

Den nya mobiltelefonen får en skärm på 4,7 tum och kommer att utrustas med en A13-processor och 3 gigabyte arbetsminne. Värt att notera är att det sägs bli tal om Touch ID i stället för Face ID, med andra ord saknas stöd för ansiktsigenkänning.

När det kommer till kamerorna får vi nöja oss med en på framsidan och en på baksidan. De som vill ha ultravidvinkel eller telefoto får alltså välja en annan modell.

Målgruppen är först och främst användare som har en äldre Iphone-modell i dagsläget, till exempel uppskattas 100 miljoner användare hålla fast vid Iphone 6 och 6 Plus.

Enligt Kuos prognos kan Apple räkna med att sälja 30-40 miljoner exemplar av ”Iphone SE 2” under 2020, rapporterar Macrumors.


Tidigare (2019-09-05):

Uppföljare till Iphone SE ryktas vara på väg

Japanska Nikkei rapporterade under onsdagen att Apple planerar att återuppväcka namnet Iphone SE och ska lansera en ny billigare telefon i vår.

Nya Iphone SE påstås ha en 4,7 tum stor skärm och ska till formen likna Iphone 8. Om ryktet stämmer är det alltså inte den produkt alla de användare som har gått och hoppats på en äkta Iphone SE-uppdatering har väntat på.

Enligt uppgifterna i tidningen ska telefonen ha uppdaterade komponenter som Apples senaste processor, och det är osäkert om den har Touch ID eller Face ID. Det finns heller inga uppgifter om pris.

En möjlighet – och det är ren spekulation från vår sida – är att Nikkei har rätt i sak, att en ny Iphone SE är på gång, men att formen i själva verket påminner mer om gamla modellen men får 4,7-tumsskärm tack vare Face ID.

Apple iPhone SE 16GB Pris vid test: 2065 kr.

Bästa pris just nu: 1705 kr