Senaste uppdateringen (2019-12-06):

Kan heta Iphone 9

Senaste nytt om den nya budgetmobilen som Apple sägs lansera under våren 2020 är att modellen enligt japanska Macotakara kommer att få namnet Iphone 9, alltså inte "Iphone SE 2" som den kallas i rykteskretsar.

I och med att mobilen sägs vara en uppdaterad variant av Iphone 8 skulle namnet vara logiskt, särskilt som Apple hoppade över nian när Iphone X lanserades häromåret.

Enigt tidigare uppgifter får den nya mobiltelefonen en skärm på 4,7 tum och kommer att utrustas med A13-processor och 3 gigabyte arbetsminne. Värt att notera är att det även sägs bli tal om Touch ID i stället för Face ID, med andra ord saknas stöd för ansiktsigenkänning.

Vad gäller priset tros det hamna i nivå med vad Iphone 8 kostar i dagsläget.

Uppdatering (2019-11-05):

Stor efterfrågan

Nu har analytikern MIng-Chi Kuo räknat på hur lanseringen av en ny budgetmodell skulle påverka Apples försäljning.

Enligt prognosen kommer Apple att kunna sälja mellan 20 och 30 miljoner exemplar av ”Iphone SE 2” under 2020, rapporterar Macrumors.

I sammanhanget bör det påpekas att försäljningen av dagens billigaste modeller (Iphone 8 och Iphone XR) lär minska om en ny budgetmodell släpps, så det är långtifrån säkert att den totala försäljningen ökar.

Priset för den nya modellen tros hamna på mellan 400 och 500 dollar styck, vilket ska hjälpa till att öka försäljningen i länder som Kina och Indien.

Uppdatering (2019-10-28):

Lanseringsdatum

Nya uppgifter om ”Iphone SE 2” fortsätter komma från analytikern Ming-Chi Kuo. Nu rapporterar Macrumors att han i sin senaste rapport till investerare skriver att tillverkningen av den relativt billiga telefonen ska påbörjas i januari.

Telefonen ska sedan släppas i mars. Det är samma tid som Apple släppte gamla Iphone SE och företaget har släppt ny hårdvara på ett event i slutet av mars varje år de senaste åren.

Ming-Chu Kuo fortsätter kalla telefonen Iphone SE 2 trots att de ryktade specifikationerna snarare pekar på en ”Iphone 8S” eller ”Iphone 9”.


Uppdatering (2019-10-23):

Lcd-skärm från LG

De flesta bedömare är ense om att vi får se en ny budgetmodell av Iphone under våren, en modell som i ryktessvängen fått namnet ”Iphone SE 2” men som med all sannolikhet lär få ett annat namn i slutändan.

Nu uppger tekniksajten The Elec att det blir sydkoreanska LG Display som kommer att tillverka lcd-skärmen på 4,7 tum. Om uppgifterna stämmer eller ej är svårt att avgöra, men redan i dagsläget köper Apple en hel del mobilskärmar från just LG.

Den nya budgetmobilen väntas påminna om Iphone 8 till designen och kommer troligtvis att börja säljas under våren 2020.


Uppdatering (2019-10-22):

Förbättrad antenn

Senaste nytt är att Iphone SE 2 kommer att utrustas med en ny antenn, något som ska bättre mottagning.

Antennen är av typen LCP (liquid crystal polymer) och ska tillverkas av Career Technologies och Murata Manufacturing, åtminstone om vi får lov att tro analytikern Ming-Chi Kuo som citeras av Macrumors.

När det kommer till kamerorna får vi nöja oss med en på framsidan och en på baksidan. De som vill ha ultravidvinkel eller telefoto får alltså välja en annan modell.


Uppdatering (2019-10-14):

Pris och specifikationer

Ofta välunderrättade analytikern Ming-Chi Kuo har publicerat nya uppgifter om den budget-Iphone som Apple enligt rykten ska släppa i vår. De kommer som vanligt i en rapport till investerare, som Macrumors har läst.

Analytikern påstår för det första att priset i USA för ”Iphone SE 2”, som den kallas i rykteskretsar, blir 399 dollar. Det är samma pris som Ipad Mini, som i Sverige kostar 4 997 kronor på Apple Store.

Specifikationerna blir följande enligt Ming-Chi Kuo:

  • A13 Bionic-processor.
  • 3 gigabyte lpddr4x-minne.
  • 64 eller 128 gigabyte lagring.
  • Färgalternativen rymdgrå, silver och Product Red.
  • Ingen 3d touch.

Ming-Chi Kuo kallar själv telefonen Iphone SE 2 men skriver att den väntas få ett yttre som snarare liknar Iphone 8, och kommer därmed göra de användare som gått och väntat på en ny liten Iphone besvikna.


Apple iPhone SE 16GB Pris vid test: 2065 kr.

Bästa pris just nu: 1699 kr