Uppdatering (2021-04-06):

Referenser till 120 Hertz i TV OS 14.5

Sedan lång tid tillbaka florerar det trovärdiga uppgifter om att en ny modell av Apple TV är under utveckling.

Senaste nytt är att 9 to 5 Mac har upptäckt referenser till ”120 Hz” i den senaste betaversionen av TV OS 14.5, något som bevisar att en uppgradering är på gång. För att kunna erbjuda stöd för tv-apparater på 120 hertz krävs nämligen hdmi 2.1 och i de nuvarande modellerna används hdmi 2.0.

I övrigt lär vi få se en mer kraftfull processor som gör det möjligt att spela mer krävande spel än de som erbjuds i dagsläget. Dessutom fördubblas den maximala mängden lagringsutrymme till 128 gigabyte, något som gör det möjligt att få plats med fler appar och spel på enheten.

Troligtvis blir det även tal om en ny handkontroll, något som ska öka intresset för speltjänsten Apple Arcade ytterligare ett snäpp.

Enligt tidigare uppgifter från Bloomberg får vi dessutom se en ny funktion för fjärrkontrollen som gör det möjligt att hitta den när den kommit på avvägar. Med andra ord en variant av ”Hitta min Iphone”, fast för inomhusbruk.

Den nuvarande modellen av Apple TV lanserades i september 2017, så det borde onekligen vara dags för en uppgradering relativt snart.


Tidigare (2021-03-30):

Ny fjärrkontroll under utveckling

Apple har en ny fjärrkontroll under utveckling, som ska ersätta Siri-fjärrkontrollen när nästa modell av Apple TV släpps, rapporterar 9 to 5 Mac.

Sajtens källor uppger att den nya fjärrkontrollen har den interna beteckningen B519, vilket kan jämföras med föregångaren som hade kodnamnet B439.

Siri-fjärrkontrollen lanserades 2015 med fjärde generationen av mediaspelaren, som numera kallas Apple TV HD. Den fick en liten uppgradering med en vit ring kring hemknappen när Apple TV 4K släpptes men ser annars likadan ut.

Fjärrkontrollen har fått mycket kritik genom åren, bland annat för att vara enkelt att slarva bort och för bristen på fysiska navigationsknappar.

Apple TV 4K 32GB Pris vid test: 1748 kr.

Bästa pris just nu: 1875 kr