Det är lätt att tappa Apples trådlösa hörlurar Airpods och uppenbarligen sker det särskilt ofta när folk ska kliva av eller på bussen, tunnelbanan eller tåget.

Enligt The Wall Street Journal har personalen på tunnelbanan i New York mer eller mindre fullt upp med att försöka hjälpa folk att få tag i sina borttappade Airpods, något som inte är så lätt som det kan låta.

– De är små. De är svåra att hitta. Med tanke på de mörka spåren där de trillar ner är den enda ljuspunkten att de är vita, säger Steven Dluginski som enbart i torsdags fick plocka upp sex borttappade Airpods.

För att plocka upp borttappade föremål har personalen i tunnelbanan fått särskilda verktyg som gör det möjligt att komma åt även små prylar som Airpods. Det händer emellertid att passagerare på egen hand försöker plocka upp sina borttappade hörlurar, något som kan vara förenat med livsfara.

Vissa är mer slarviga än andra, till exempel rapporterar Macrumors att den välkände analytikern Gene Munster har tappat bort tio par Airpods sedan lanseringen 2016.

Apple AirPods (2nd Generation) med laddningsetui Pris vid test: 1679 kr.

Bästa pris just nu: 1423 kr