Under några års tid har Japan Display levererat lcd-skärmar till Iphone, men mycket tyder på att Apple kommer gå över till enbart oled-skärmar från och med 2020 års modeller.

Frågan är därmed om Japan Display kommer att kunna ställa om produktionen i tid, särskilt som det krävs stora investeringar för att kunna tillverka oled-skärmar i önskad omfattning.

Japan Times har intervjuat Winston Lee som är vd på Suwa Investment Holdings, ett kinesiskt konsortium som äger en stor del av Japan Display.

Enligt Lee skulle det ta 3-4 år att bygga en ny fabrik i Kina, vilket gör att den bästa lösningen är att bygga om den existerande fabriken i den japanska staden Hakusan. Med den lösningen kan Japan Display tillverka tillräckligt många oled-skärmar om två år, samtidigt som kostnaden blir lägre.

Även om det alltså kan dröja innan Japan Display kan leverera tillräckligt många oled-skärmar till Apple är Winston Lee inte orolig inför framtiden.

– När du är en leverantör till Apple så betyder det att din produkt är den bästa, detta då de bara tar de bästa produkterna, säger Winston Lee till Japan Times.

Apple iPhone XS 256GB Pris vid test: 11073 kr.

Bästa pris just nu: 7990 kr