Skype har fått flera nya funktioner både på Mac och Iphone/Ipad. Microsoft släppte uppdateringarna under torsdagen och går igenom nyheterna i ett blogginlägg.

Meddelandeutkast innebär att Skype automatiskt sparar meddelanden du håller på att skriva innan du har skickat dem. Om programmet eller appen avslutas och öppnas igen ligger utkasten kvar.

När du skickar bilder och videor visar Skype nu en förhandsvisning efter att du har lagt till dem i meddelandet men innan du skickar, och du kan nu lägga till ett meddelande som kopplas till mediafilerna. För att ta mindre plats i konversationen och tydligare visa att en samling bilder/videor hör ihop placerar Skype filerna tillsammans i ett rutnät när du skickar fler än en samtidigt.

En annan nyhet är att du kan bokmärka meddelanden. Dessa sparas i en särskild flik så att du kan hitta dem utan att behöva skrolla tillbaka i en konversation.

Macprogrammet har också fått stöd för att dela upp gränssnittet i separata fönster, något som kom till Windows 10 tidigare i år.