Uppdatering (2019-12-28) 

Uppgifter: Nya renderingar baserade på läckta designuppgifter visar Ipad med trippelkamera

Den pålitliga läckan Steven H. McFly (Onleaks) har släppt nya renderingar som föreställer ett par 2020 Ipad Pros med trippelkamera på baksidan.

Renderingarna ska vara skapade utifrån påstått läckta designuppgifter rapporterar Igeeksblog.

Ipad 2020 Pro ska enligt uppgifterna ha måtten 248 x 178,6 x 5,9 mm (7,8 mm med kameran) vilket är samma som 2018 års modell.

Steven H. McFly släppte i januari 2019 även renderingar av Iphone 11:s Pro-design som senare visade sig stämma väl överens med slutversionen.

Ipad 2020 render
Foto: @Onleaks, @iGeeksblog

Uppdatering (2019-10-31):

Apple: Nya modeller av Ipad Pro dröjer till 2020

Att döma av en kommentar från Apples finanschef Luca Maestri i samband med gårdagens kvartalsrapport kommer vi inte att få se några nya modeller av Ipad Pro på den här sidan årsskiftet, rapporterar Macrumors.

Förra året lanserades nya modeller av Ipad Pro i oktober, men eftersom så inte är fallet i år flaggar Maestri för att det kan bli tal om en något svagare Ipad-försäljning under årets julhandel.

Det mesta pekar nu på att Apple lanserar nya modeller av Ipad Pro först i mars 2020. Då sägs det bland annat bli tal om en ny trippelkamera och 3d-sensorer, mer information om detta finns här nedanför.

Uppdatering (2019-10-07):

Video visar upp nya Ipad Pro med trippelkamera

Senaste nytt om nya Ipad Pro är att Macrumors har publicerat en video och ett antal bilder som visar upp Sonny Dicksons demonstrationsexemplar i detalj.

Den stora nyheten väntas bli en trippelkamera på baksidan och troligtvis rör det sig om samma uppsättning som återfinns i Iphone 11 Pro och Iphone 11 Pro Max. Med andra ord kan vi räkna med vidvinkel, ultravidvinkel och telefoto, där den sistnämnda ger tillgång till en riktigt bra zoomfunktion.

Bortsett från den nya trippelkameran är nya Ipad Pro i stort sett identisk med förra årets modeller, men vi kan antagligen räkna med en hel del förändringar under ytan. Till exempel borde vi få se en snabb A13X-processor och stöd för wifi 6, men troligtvis blir det även en och annan överraskning.

Uppdatering (2019-09-17):

Ipad Pro med trippelkamera läcker ut på nätet

Den återkommande läckan Sonny Dickson har via sin hemsida visat upp en bild på vad som ser ut att vara en Ipad Pro med en trippelkamera på baksidan.

Missa inte: Iphone 11 Pro vs XS - här är de största skillnaderna

Sonny Dickson skriver att produkten som syns i bild är en demonstrationsmodell av nästa Ipad Pro som erhållits av en pålitlig källa. Kamerahårdvaran i den beskrivs som extremt lik den som redan visats i Iphone 11 Pro. Modellen som Sonny Dickson fått tag i har däremot inte någon glasyta som täcker över de tre linserna.

Uppdatering (2019-08-28):

Uppgifter: Ipad Pro får 3d-sensorer nästa år

Sedan en tid tillbaka har det ryktats om att vi får se nya 3d-sensorer i nästa års modeller av Iphone, men enligt sydkoreansk press kan vi få se dessa sensorer i Ipad Pro först.

Mycket talar nämligen för att nya modeller av Ipad Pro släpps i mars, medan det dröjer till hösten innan vi får se nya modeller av Iphone.

Med hjälp av 3d-sensorer är det möjligt att skapa tredimensionella kartor av omgivningen, något som bland annat kan användas för AR (Augmented Reality).

Vilka som ska leverera 3d-sensorerna till Apple är i skrivande stund oklart. Uppgiften att det handlar om sydkoreanska Derkwoo Electronic har dementerats av företaget, rapporterar Macrumors.

Apple iPad Pro 12.9" 64GB (3rd Generation) Pris vid test: 10990 kr.

Bästa pris just nu: 10790 kr