Det senaste året har flera Android-tillverkare inkluderat ett nattläge för kameran som ger betydligt bättre exponerade och färgglada bilder i svagt ljus. Googles Night Sight i Pixel 3 är typexemplet men flera andra har också hakat på.

Det är kanske bara en tidsfråga innan Apple härmar dessa och ger Iphone en liknande funktion, men redan nu kan Iphone-ägare testa själva med den nya appen Neuralcam Night Photo.

Appen tar en serie exponeringar och kombinerar dessa med hjälp av både traditionella beräkningar och maskininlärningsalgoritmer för att bygga upp en ljusare bild även i riktigt mörka situationer, och de första recensionerna på App Store är positiva.

Neuralcam fungerar på Iphone 6 och framåt. På Iphone 6 är upplösningen 1280x960 pixlar, på Iphone 6 Plus och fram till Iphone X och XR är den 1920x1440, och på Iphone XS och XS Max är den 4032x3024. Skillnaden i upplösning beror på processorernas beräkningskapacitet och tillgängligt arbetsminne, men framtida uppdateringar kan komma att förbättra upplösningen på en del av modellerna.