Fler detaljer framkommer efter att The Guardian avslöjat att Apple använt sig av utomstående konsulter som lyssnar på privata konversationer, allt i ett arbete för att förbättra röstassistenten Siris svar.

I en artikel publicerad av Irish Examiner berättar en anonym, tidigare konsult, anlitad indirekt av Apple, att de lyssnade på 1 000 Siri-inspelningar om dagen. Uppgiften var att betygsätta inspelningarna utifrån olika faktorer, bland annat om aktiveringen av Siri verkade vara avsiktlig eller ej, och huruvida Siri lyckades svara på frågan.

Läs mer! Apple pausar Siri-program efter avlyssningsskandal

Enligt konsulten var inspelningarna några sekunder långa och anonyma. De flesta inspelade användare pratade engelska med kanadensisk, australiensisk och brittiska accenter. Några konsulter ska också ha jobbat med olika europeiska språk.

Konsulten som Irish Examiner pratat med arbetade för företaget Globetech i Cork, Irland, som utförde arbetet åt Apple. Konsulten såg även själv problem med att människor lyssnar på Siri-inspelningar.

– Jag trycker att bristen på ett medgivande var problemet, säger konsulten.

Apple pausade programmet efter att skandalen briserade, något som också ledde till att konsultens kontrakt med Apple genast avslutades.