Apple och inte minst dess enskilt viktigaste produkt Iphone har hamnat mitt i skottgluggen för USA:s handelskrig med Kina. Träder de nya importtullarna i kraft som planerat den 15 december kan Iphone, som både tillverkas i Kina och använder komponenter från Kina, bli dyrare i USA.

Något som lär oroa Apple och som potentiellt kan gynna Samsung istället, ett företag som är baserat i Sydkorea och vars telefoner tillverkas i länder som Vietnam, Indien och Indonesien – och därför inte skulle drabbas av kinatullarna.

Under fredagen ska Cook ha ätit middag med Trump, skriver Cnet, och där vädjat om att det kan bli tufft att konkurrera med Samsung – som han enligt Trumps ord ska ha kallt ”en väldigt bra konkurrent”.

– Tim Cook hade väldigt bra argument säger Donald Trump till ABC News, i ett klipp som kan beskådas nedan, och tillade att han ska tänka på saken.

En ny omgång handelstullar ska införas för hemelektronik från och med 1 september, där en del Apple-produkter ska ingå och få tio procent högre priser i USA. Iphone har dock fått ett undantag från tullarna fram till åtminstone 15 december.

Läs mer! Trots lättnaden för Iphone: Trump-tullarna drabbar andra Apple-prylar

Apple iPhone XR 64GB Pris vid test: 7890 kr.

Bästa pris just nu: 4990 kr