Kabeln i fråga har döpts till O.mg och ser ut som vilken Apple-kabel som helst. När en Ipod eller IOS-enhet kopplas till datorn dyker Itunes upp och en synkronisering startas, men plötsligt startas också Terminalen och en hackare har fått tillgång till din dator.

Förfarandet visades upp för Motherboard på konferensen Def Con. Kabeln i fråga må se ut som en vanlig kabel men har, dolt i själva kontakten, utrustats med extra komponenter som ger hackare trådlös tillgång till din dator.

Lightning säkerhet
Foto: MotherboardEn till synes helt vanlig lightning-kabel...

Kablarna har tillverkats av säkerhetsforskaren MG, i syfte att helt enkelt visa vad som är möjligt. Kablarna är i grunden Apples egna lightning-kablar, men modiferade på egen hand, och kommer även i Apples egna förpackning. I värsta fall skulle de alltså kunna ges bort som gåvor eller säljas i butik – men innehålla en mycket otrevlig överraskning.

MG:s egna förhoppning är att kablarna ska börja tillverkas på riktigt, med liknande teknik – men då som ett fysisk säkerhetsnyckel istället för ett bedrägligt verktyg.