Det dröjer några månader till innan det är dags för lanseringen av Iphone 12, men redan nu har det börjat ryktas om efterföljaren ”Iphone 13” som troligtvis kommer att lanseras hösten 2021.
 

Uppdatering (2020-06-09):

Energisnåla Ltpo-skärmar

Enligt rykten som återges av Cult of Mac kommer Apple att använda sig av skärmtekniken Ltpo (low-temperature polycrystalline oxide) i nästa års modeller av Iphone.

Ltpo-skärmar används redan i Apple Watch Series 4 och Series 5, detta då de är betydligt mer energisnåla än oled-skärmar. Som en följd kan batteritiden förlängas med uppemot 15 procent, något som även mobilanvändare skulle uppskatta.

Det bör nämnas att liknande rykten har florerat både 2018 och 2019, men förhoppningsvis är det tredje gången gillt den här gången.


Uppdatering (2020-06-05):

Flärpen försvinner

Den japanska tekniksajten Macotakara hävdar att den så kallade flärpen försvinner helt och hållet i nästa års modeller av Iphone, något som många användare längtar efter.

Genom ett bättre utnyttjande av ytan kan dessutom storleken på den minsta modellen öka från 5,4 till 5,5 tum, detta utan att den totala storleken ökar.

Avslutningsvis påstås att Lightning-porten byts ut mot usb-c. Detta går emellertid emot tidigare uppgifter om att Apple tänker satsa på trådlös laddning helt och hållet (se nedan).

Som vanligt bör det påpekas att uppgifterna bör tas med en nypa salt, särskilt med tanke på att det rör sig om modeller som kommer lanseras först i slutet av 2021.


Uppdatering (2020-05-26):

Lightning-porten slopas

Enligt den välkände teknikläckaren Fudge kommer Apple att dumpa Lightning-porten i och med nästa års modeller av Iphone. Troligtvis blir det inte tal om ett byte till usb-c, detta trots att en sådan prototyp existerar. I stället är tanken att mobilerna ska laddas trådlöst, rapporterar Macrumors.

En annan nyhet i Iphone 13 blir stöd för Smart Connector, något som gör det möjligt att koppla in olika sorters tillbehör. Denna kontakt kommer även att användas för att återställa enheter vid behov.

Andra nyheter som vi kan räkna med i 2021 års modeller av Iphone är en snabbare A15-processor som baseras på 5-nanometersteknik och förbättrade kameror.


Tidigare:

Touch ID inbyggd i skärmen

Enligt Bloomberg arbetar Apple på att ta fram en ny version av Touch ID för 2021 års modeller av Iphone. Genom att bygga in fingeravtrycksläsaren i själva skärmen blir det möjligt att trycka var som helst på framsidan för att logga in på enheten.

Eftersom Face ID ska finnas kvar blir det alltså möjligt för oss användare att välja inloggningsmetod, till exempel kan det ju vara enklare att logga in med ansiktsigenkänning när fingrarna är våta.