Uppdatering (2019-09-05):

Enligt Bloomberg arbetar Apple på att ta fram en ny version av Touch ID för kommande modeller av Iphone. Genom att bygga in fingeravtrycksläsaren i själva skärmen blir det möjligt att trycka var som helst på framsidan för att logga in på enheten.

Eftersom Face ID ska finnas kvar blir det alltså möjligt för oss användare att välja inloggningsmetod, till exempel kan det ju vara enklare att logga in med ansiktsigenkänning när fingrarna är våta.

Det är inte uteslutet att Touch ID kan återvända redan nästa år, men enligt de flesta bedömare lär det antagligen dröja till 2021.

Iphone 2019: Trovärdigaste ryktena om nästa Iphone

Andra nyheter som vi kan räkna med i 2021 års modeller av Iphone är en snabbare A15-processor som baseras på 5-nanometersteknik och förbättrade kameror. Dessutom kommer troligtvis den så kallade flärpen att ha försvunnit helt och hållet.

Tidigare (2019-08-05):

Nästa månad är det dags för årets modeller av Iphone att visas upp, men redan nu är det dags för de första ryktena om 2021 års modeller.

Enligt den välkände analytikern Ming-Chi Kuo blir inbyggd fingeravtrycksläsare i skärmen då en av nyheterna, något som innebär att användarna kommer kunna välja mellan Touch ID och Face ID för att logga in.

Tidigare har liknande uppgifter florerat om både 2019 och 2020 års modeller, men enligt Kuo dröjer det 12-18 månader innan tekniken är färdig att användas. På sikt kan vi få se inbyggd fingeravtrycksläsare även i Apple Watch, rapporterar Macrumors.