Apple föredrar när du låter IOS installera alla uppdateringar automatiskt, men de som behöver det kan stänga av funktionen och manuellt installera utvalda uppdateringar. Med IOS 13 har det dock blivit en aning krångligare.

App Store-appen i nya systemet har nämligen ändrats, och Uppdateringar är inte längre en egen flik i appen. På dess plats hittar du istället Arcade, Apples kommande prenumerationstjänst för spel. De andra fyra flikarna är kvar som de var: Idag, Spel, Appar och Sök.

Så var hittar du uppdateringarna då?

Uppdateringar av appar i IOS 13

Svaret är: I kontofönstret som du öppnar genom att trycka på den lilla runda bilden med din profilbild. Här hittar du sedan tidigare listan över köpta appar, prenumerationshantering och funktioner som att lösa in presentkort och lägga till pengar på kontot.

För att leta efter nya uppdateringar skrollar du hela vägen längst ner och lite till. Det fungerar som en omvänd variant av Facebooks ”skrolla förbi toppen för att ladda om”.

Radera från uppdateringslistan

En smart nyhet är också att du kan radera appar direkt från listan över tillgängliga uppdateringar. Om du ser en app du inte kom ihåg att du hade och aldrig använder är det bara att svepa åt vänster på den och välja Radera.

Enklare uppdateringar för de med flera konton

App Store har funnits i över 10 år men Apple har fortfarande inte lyckats lösa svårigheterna för användare som av olika anledningar tvingas hämta appar med olika konton. Den som till exempel behöver appar från olika länder som bara finns i dessa länders butiker har tvingats logga ut från det ena kontot, in på det andra och sedan måste App Store byta land.

Vad värre är: Du har inte ens kunnat installera uppdateringar av dessa appar utan att logga in och byta land på butiken. Tidigare gick det inte heller att se uppdateringar av appar från andra konton än det just nu inloggade.

Med IOS 13 har Apple fixat det senare problemet. Uppdateringar av appar från andra konton dyker upp som de ska och du kan installera dem utan att byta konto.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Apple iPhone XR 64GB Pris vid test: 7890 kr.

Bästa pris just nu: 3990 kr