Uppdatering 2022-01-07:

Därför avvaktar Apple med vikbar Iphone

Det har förekommit rykten om en vikbar Iphone, men än så länge har vi inte sett några faktiska läckor med till exempel cad-ritningar eller andra mer substantiella rykten.

Orsaken är enligt ryktesspridaren Dylan på Twitter, som de senaste åren har prickar rätt med en hel del påståenden kring Apple, att företaget inte anser att tekniken är mogen.

I en serie tweetar skriver Dylan att Apple visserligen har ett antal prototyper av en vikbar Iphone under utveckling men att de inte är tillfredsställande. Till skillnad från andra tillverkare som har släppt produkter som ”verkar vara betaversioner” vill Apple se till att en vikbar Iphone inte på något sätt är sämre än dagens styva modeller.

Dessutom påstår han att Apple avvaktar utvecklingen på marknaden för att se om det verkligen finns något intresse bland allmänheten för vikbara telefoner.


Tidigare:
Vikbara apparater är en av de största trenderna i dagsläget och det tycks som om Apple också är intresserade av att hoppa på tåget.

Sedan ett tag tillbaka ryktas det nämligen om att Apple filar på en vikbar modell av Iphone med en skärm på 8 tum och upplösningen 3200 x 1800 pixlar.

Enligt en ny rapport från analytikern Ross Young kommer det emellertid att dröja till 2024 innan modellen lanseras, vilket är ett år senare än tidigare rykten gjort gällande.

Troligtvis kommer vi att få se stöd för Apple Pencil, men i övrigt är det fortfarande relativt ont om detaljer.

Läs mer: Ryktesmakarna bakom alla Apple-läckor

I sammanhanget kan nämnas att det finns otaliga patentansökningar från Apple som styrker påståendet om att en vikbar modell av Iphone är under utveckling.

Det kan dessutom påpekas att flera amerikanska analytiker räknar med att vi får se en vikbar Ipad på 12 tum med 5g-stöd innan det är dags för en vikbar Iphone.