Tidigare (2020-11-16):

Kan komma att lanseras 2022

Vikbara apparater är en av de största trenderna i dagsläget, detta trots de uppmärksammade problemen med Samsungs mobiltelefon Galaxy Fold.

Enligt uppgift tycks Apple också vara intresserade av att hoppa på tåget, detta då man har bett Foxconn att testa gångjärnet i en vikbar prototyp av Iphone.

Om gångjärnet håller måttet kan det bli aktuellt med en lansering i september 2022, rapporterar Macrumors.

I sammanhanget kan nämnas att det finns otaliga patentansökningar från Apple som styrker påståendet om att en vikbar modell av Iphone är under utveckling.

Det kan dessutom påpekas att flera amerikanska analytiker räknar med att vi får se en vikbar Ipad på 12 tum med 5g-stöd innan det är dags för en vikbar Iphone.


Uppdaterad (2020-09-11):

"Har beställt vikbara skärmar"

Apple ska ha beställt en stort mängd vikbara mobilskärmar från Samsung för utvecklingen av en möjlig vikbar Iphone, enligt Apple-läckan Ice Universe, rapporterar Macrumors.

Enligt läckan så handlar det om en plötslig utveckling och att Samsung ska bidra med skärmar till Apple under ett års tid. Sedan tidigare har Samsung även bidragit med oled-skärmar till Iphone.

Samsung sägs ha skickat sin vikbara teknik till Apple och flera andra företag under 2019 i hopp om att få beställningar.

Den nya beställningen från Apple kan därför innebära att företaget håller på att göra mer utförliga tester för en potentiell vikbar produkt. Sedan tidigare har Apple också ansökt om flera patent relaterat till vikbara skärmar.

Apple iPhone 11 Pro Max 512GB Pris vid test: 16990 kr.

Bästa pris just nu: 15490 kr