Uppdatering 2021-05-03:

Vikbar Iphone lanseras 2023

Vikbara apparater är en av de största trenderna i dagsläget och det tycks som om Apple också är intresserade av att hoppa på tåget.

Senaste nytt är att Apple filar på en vikbar modell av Iphone med en skärm på 8 tum och upplösningen 3200 x 1800 pixlar, detta enligt en ny rapport från den välinformerade analytikern Ming-Chi Kuo som citeras av Appleinsider.

Läs mer: Ryktesmakarna bakom alla Apple-läckor

Skärmpanelerna ska tillverkas av Samsung och Apples mål är att lanseringen sker 2023, vilket är i linje med tidigare uppgifter.

Sedan tidigare ryktas det om stöd för Apple Pencil, men i övrigt är det fortfarande relativt ont om detaljer.


Uppdatering 2021-02-16:

Stöd för Apple Pencil

Enligt en ny rapport från analysföretaget Omdia kommer Apple att lansera två vikbara modeller av Iphone under 2023. Oled-skärmarna sägs vara i storleken 7,3 till 7,6 tum, vilket är snäppet större än vad det tidigare har ryktats om.

Vidare sägs de båda modellerna ha stöd för Apple Pencil, en pekpenna som i dagsläget endast kan användas med vissa Ipad-modeller.

I sammanhanget kan nämnas att det finns otaliga patentansökningar från Apple som styrker påståendet om att en vikbar modell av Iphone är under utveckling.

Det kan dessutom påpekas att flera amerikanska analytiker räknar med att vi får se en vikbar Ipad på 12 tum med 5g-stöd innan det är dags för en vikbar Iphone.


Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Pris vid test: 11365 kr.

Bästa pris just nu: 12090 kr