Uppdatering (2022-05-18):

Kan få e-bläckskärm på utsidan

Det är enligt ryktena flera år kvar tills Apple kan släppa en vikbar modell av Iphone, och företaget experimenterar fortfarande friskt med grundteknikerna i telefonen.

Enligt analytikern Ming-Chi Kuo har företaget till exempel börjat testa små e-bläckskärmar från företaget E Ink för den yttre, alltid påslagna skärmen på telefonen. En sådan skärm drar betydligt mindre ström än traditionella skärmar och kan därmed förbättra batteritiden i en vikbar telefon.

E Ink lanserade nyligen en ny uppgraderad skärmtyp kallad Gallery 3 som är en färgskärm med 300 punkter per tum, det vill säga ”normal” skrivarupplösning.


Uppdatering (2022-04-04):

Lansering dröjer till 2025

Vikbara apparater är en av de största trenderna i dagsläget och det tycks som om Apple också är intresserade av att hoppa på tåget.

Sedan ett tag tillbaka ryktas det nämligen om att Apple filar på en vikbar modell av Iphone med en oled-skärm på 8 eller 9 tum och upplösningen 3200 x 1800 pixlar.

Enligt en ny rapport från analytikern Ming-Chi Kuo som citeras av Macrumors kommer det emellertid att dröja till 2025 innan modellen lanseras, vilket är ett år senare än tidigare rykten gjort gällande.

Troligtvis kommer vi att få se stöd för Apple Pencil, men i övrigt är det fortfarande relativt ont om detaljer.

Läs mer: Ryktesmakarna bakom alla Apple-läckor

I sammanhanget kan nämnas att det finns otaliga patentansökningar från Apple som styrker påståendet om att en vikbar modell av Iphone är under utveckling.

Det kan dessutom påpekas att flera amerikanska analytiker räknar med att vi får se en vikbar Ipad på 12 tum med 5g-stöd innan det är dags för en vikbar Iphone.

Tidigare (2022-01-07):

Därför avvaktar Apple med vikbar Iphone

Det har förekommit rykten om en vikbar Iphone, men än så länge har vi inte sett några faktiska läckor med till exempel cad-ritningar eller andra mer substantiella rykten.

Orsaken är enligt ryktesspridaren Dylan på Twitter, som de senaste åren har prickar rätt med en hel del påståenden kring Apple, att företaget inte anser att tekniken är mogen.

I en serie tweetar skriver Dylan att Apple visserligen har ett antal prototyper av en vikbar Iphone under utveckling men att de inte är tillfredsställande. Till skillnad från andra tillverkare som har släppt produkter som ”verkar vara betaversioner” vill Apple se till att en vikbar Iphone inte på något sätt är sämre än dagens styva modeller.

Dessutom påstår han att Apple avvaktar utvecklingen på marknaden för att se om det verkligen finns något intresse bland allmänheten för vikbara telefoner.