De senaste årens minst omtyckta Apple-pryl har inte varit en fristående produkt utan en komponent i företagets bärbara Macar: Tangentbordet med fjärilsupphängning.

Tangentbordet infördes 2015 med 12-tums Macbook och har flera gånger förbättrats för att öka livslängden och minska risken att tangenter slutar fungera som de ska. Men inte ens den senaste generationen som sitter i Macbook Pro från i våras har varit problemfri, och enligt rapporter har tillverkningen dessutom varit dyr eftersom så många måste kasseras.

I en rapport till investerare skriver välbekanta Apple-analytikern Ming-Chi Kuo att Apple nu har gett upp och har tagit fram ett helt nytt tangentbord som återgår till en variant av gammal vanlig saxupphängning, rapporterar 9 to 5 Mac. Han påstår att det använder glasfiber för att förstärka tangenterna, och att det är helt nytt och alltså inte en återgång till de äldre tangentborden.

Analytikern påstår att det nya tangentbordet kommer sitta i uppdateringen av Macbook Air som enligt tidigare rykten kommer i höst.