Apples Airpods är de i särklass populäraste helt trådlösa hörlurarna på marknaden. Samsungs Galaxy Buds var tvåa i den senaste mätningen från Counterpoint Research, men det var innan Apples dotterbolag Beats släppte Powerbeats Pro, som förmodligen kommer bli en av de populäraste modellerna.

Av dessa tre har de första ingen officiell vattentäthet alls, de andra IPX2-märkning och de tredje IPX4-märkning. Med andra ord ska ingen av dem på papper klara mer än att skvättas ner. Men hur bra tål de väta egentligen? Det ville Cnet veta, och gjorde ett handgripligt test.

Cnet testade först att spreja vatten mot huvudet på försökspersoner som bar hörlurarna. Därefter doppades hörlurarna i en skål vatten i fem sekunder, och till sist stoppades de i fickan på en jacka som sedan tvättades i tvättmaskin.

Efter de första två testerna fungerade alla tre fortfarande perfekt, vilket kan förvåna då framför allt Airpods enligt specifikationerna inte ska klara något vatten alls. Direkt efter det tredje testet lät alla tre sämre, men efter 48 timmar hade Powerbeats Pro återhämtat sig helt. Airpods fungerade men ljudet hade blivit sämre, och Galaxy Buds ena hörlur återhämtade sig medan den andra hade försvagats kraftigt.