Apples servicedirektör Eddy Cue har precis varit i Frankrike och träffade bland annat tidningen Numerama som rapporterar att Apple Music nu har över 60 miljoner användare.

Apple har efter publiceringen påpekat att den siffran inkluderar användare med provabonnemang som ännu inte betalar, vilket betyder att det fortfarande är en bit kvar till 60 miljoner betalande abonnenter. I januari i år meddelade Apple att Apple Music hade passerat 50 miljoner betalande kunder.

Eddy Cue pratade även om hur Apple Music fortsätter förbättras med nya funktioner i IOS 13, som karaoke-textning. Numerama frågade om hur det går för Apple Music på Android, men fick ett undvikande svar.

– Jag har siffran men kan inte berätta för dig. Allt jag kan säga är att i Apples ekosystem är Apple Music den största streamingtjänsten.

Konkurrenten Spotify har över 100 miljoner betalande användare och ännu fler användare med gratiskonton. Wall Street Journal påstod i april att Apple Music har gått om Spotify i USA, vilket om det stämmer innebär att Spotify dominerar marknaden i resten av världen.