I början av juni spekulerades det om att Apple var intresserade av att köpa Drive Ai, det en gång så hajpade uppstartsföretaget för självkörande bilar – på sin topp värderat till 1,8 miljarder kronor – men som det gått knackigare för på senare tid.

Nu bekräftar alltså Apple att man köpt Drive Ai, skriver Axios. Enligt uppgifter till sajten ska Apple mest vara intresserade av ett gäng ingenjörer som jobbat på företaget, men på köpet följer även företagets bilar och andra tillgångar med. Prislappen är okänd, men Apple ryktas ha betalat mindre än de drygt 700 miljoner kronor Drive Ai lyckades samla ihop i riskkapital – och långt mindre än de 1,8 miljarder företaget en gång värderades till.

Drive Ai har tidigare utvecklat självkörande bilar som bland annat använts för att skjutsa runt folk i en företagspark i Frisco, Texas. Företaget ska dock ha stoppat all utveckling för två veckor sedan. I och med uppköpet sparkas också 90 personer i Kalifornien. Fler anställda finns i Texas, vars framtid nu är oklar.

Med detta bekräftas också att Apple fortsätter utveckla självkörande bilar, eller åtminstone någon teknik för självkörning.