När Ipad Pro fick usb-c-kontakt hösten 2018 följde naturligtvis också en rad nya usb-c-tillbehör, bland annat de usb-c-adaptrar vi på senare tid främst sett för Macbook Pro.

Guide: Det här kan du göra med usb-c i Ipad Pro

Nu har även Kanex släppt en usb-c-docka kallad Iadapt Multiport Docking Station, som ger en Ipad Pro från 2018 portar som sd-kortläsare, en usb-a-port, en 4k hdmi-port samt ett vanligt 3,5 mm hörlursuttag. Allt vi kan tänkas behöva för att koppla in tillbehör till Ipad Pro med andra ord, och särskilt som Ipad Pro får stöd för extern lagring från Ipad OS 13.

Istället för att dockningsstationen ska hänga och dingla från usb-c-kontakten på sidan, som många andra gör, fästs dock den här modellen på en hörnet av plattan med en kabel som sedan leds till usb-c-porten. Även med en Smart Keyboard Cover monterad fungerar dockan, medan andra tjockare skal kan ställa till problem med monteringen.

Kanex Iadapt ska finnas att beställa i USA från 8 juli för runt 1 000-lappen, men svensk lansering och svenskt pris får vi återkomma om.