Under söndagen höll Stanford-universitetet examensceremoni och Apples vd Tim Cook höll tal för studenterna. Han pratade bland annat om Steve Jobs, och sade att han lärde sig förstå skillnaden mellan förberedelser och att vara redo.

Huvuddelen av talet handlade dock om hur Silicon Valley behöver börja ta ansvar för vad det producerar. Enligt Tim Cook har Silicon Valley blivit känt för att försöka ta äran av olika uppfinningar utan att acceptera ansvaret när de leder till något negativt.

– Det känns konstigt att någon ska behöva säga det här. Men om du har byggt en kaosfabrik kan du inte smita ifrån ditt ansvar för kaoset.

Han gick vidare och talade om vikten av ett privatliv och integritet. Om vi börjar ta för givet att allt i våra liv kan mätas, paketeras, sålt och läckt i hack förlorar vi enligt Tim Cook mycket mer än bara vår data.

Tim Cook avslutade med att tala om hur de bästa grundarna är de som lägger det mesta av sin tid på att bygga, bit för bit, och är trygga i vetskapen att deras livsverk kommer bli större än bara de själva. Att deras skapelser kommer överleva dem.