Med Mac OS Catalina kommer bland mycket annat nyheten Sidecar, som låter Mac-användare använda en Ipad som skärm till en Mac, med bibehållet Apple Pencil-stöd. Det finns redan idag programvaror som möjliggör detta, exempelvis Duet Display, och frågan är vilka kunder som kommer fortsätta betala för dessa när liknande funktionalitet finns inbyggd i Mac OS.

Duet Display svara nu på sådana eventuella funderingar, och säger till Tech Crunch att man var beredd på denna dag skulle komma.

– Vi har varit på topp tio-listan för betalda Ipad-appar fem år i rad. Jag tror att vi har bevisat att det finns en marknad, säger vd:n och grundaren Rahul Dewan till Tech Crunch.

Läs också! Uppgifter: Sidecar kommer bara fungera på nyare Macar

Redan idag erbjuder Duet vissa saker som Sidecar inte gör, som att kunna använda Touch Bar på Ipad, och stöd för äldre Macar än vad Sidecar ser ut att ha stöd för idag. Framtiden menar man dock ligger i att erbjuda fler tjänster än Duet Display, med inriktning på verktyg för fjärråtkomst och tjänster för folk som arbetar på distans. Man lovar också fler nyheter som inte är direkt kopplat till detta under sommaren.

Även Luna Display har tidigare sagt att man kommer fortsätta erbjuda sina produkter, trots Apples intåg på denna marknad.

Missa inte! Ipad som extern skärm: Duet vs Luna Display