Apple bjöd på en lång rad nyheter under sitt hett emotsedda WWDC-event.

Monstruös Mac Pro med tillhörande skärm

Höjdpunkten var en helt ny modell av Mac Pro med extra allt. Eller vad sägs om senaste generationens Intel Xeon-processorer med uppemot 28 kärnor och möjligheten att få 1,5 terabyte arbetsminne?

Apple visade även upp en ny proffsskärm med namnet Pro Display XDR. Här bjuds vi på 6k-upplösning, en ljusstyrka på 1 600 nits och en kontrast på 1 000 000:1.

Mac OS Catalina vinkar adjö till Itunes

Operativsystemet i nya Mac Pro blir Mac OS 10.15 Catalina. Bland nyheterna kan nämnas att Itunes ersätts av tre nya program och att utvecklare kommer kunna förvandla sina appar för Ipad till fullfjädrade Macprogram på nolltid.

Säg hej till Ipad OS – och IOS 13

Apropå Ipad får Apples pekplatta ett eget operativsystem med namnet Ipad OS. Bland nyheterna kan nämnas nya funktioner för multitasking och utökat stöd för usb-minnen och minneskort.

Vad gäller IOS 13 bjuds vi bland annat på ett mörkt läge i hela systemet, möjlighet att logga in i appar med sitt Apple-konto och en lång rad optimeringar.

TV OS och Watch OS får välkomna nyheter

När det kommer till TV OS 13 får vi äntligen möjlighet att logga in som olika användare. Dessutom kan vi använda handkontroller för Xbox One och Playstation 4 när vi spelar spel.

Vi fick också en förhandstitt av Watch OS 6 och där blir den stora nyheten inbyggd App Store och en lång rad nya appar för bland annat ljudböcker och för att hålla koll på hälsan.