Den 3 juni är det dags för ett nytt Apple-event och då får vi veta allt om höstens nya operativsystem. Men redan nu har sajten 9to5Mac publicerat bilder som avslöjar några av nyheterna.

Utöver beskedet om att det blir ett mörkt läge i IOS 13 har vi nu fått se läckta bilder som visar förhandsversioner av de nya apparna för musik och tv i Mac OS 10.15.

Om vi börjar med den nya appen för Apple Music kan vi konstatera att den baseras på Itunes. Sökrutan placeras i sidofältet till vänster och där finns även möjlighet att hitta innehåll på Apples musiktjänst eller ditt lokala musikbibliotek. Ikonerna är återigen färgglada, vilket de var i äldre versioner av Itunes. Enligt uppgift ska synkroniseringsfunktionen med enheter som Iphone, Ipad och Ipod finnas kvar, något som lär glädja vissa användare och irritera andra.

Apple Music
Nya musik-appen.

När det gäller den nya tv-appen finns det knappar för filmer, tv-program, barnprogram och ditt lokala filmbibliotek längst upp, sedan finns underkategorierna i sidofältet till vänster. Det kan påpekas att sökrutan har placerats till höger, med andra ord är det inte samma placering som i musik-appen.

Apple TV app
Nya tv-appen.

Med tanke på att den skarpa versionen av Mac OS 10.15 dröjer några månader kan det bli tal om ändringar i gränssnittet, så ta inte för givet att det är så här de nya apparna kommer att se ut i slutändan.