Den 3 juni är det dags för Apple att anordna ett nytt WWDC-event och då får vi bland annat en förhandsvisning av årets nya operativsystem.

Vad gäller Mac OS 10.15 står det klart att Apple fortsätter på den inslagna vägen och väljer namn med anknytning till Kalifornien. Hittills har vi fått se Mavericks, Yosemite, El Capitan, Sierra, High Sierra och Mojave.

Mac OS 10.15: Åtta saker vi får se i nästa operativsystem

Enligt Macrumors är de mest troliga kandidaterna Mammoth, Monterey, Rincon och Skyline. Apple har nämligen ansökt om varumärkesskydd för dessa namn, vilket tyder på att de ska användas för kommande versioner av Mac OS.

Vad gäller Mammoth kan det syfta på Mammoth Lakes eller Mammoth Mountain, ett populärt friluftsområde i Sierra Nevada. Värt att påpeka är att det amerikanska patent- och registreringsverket godkände varumärket så sent som den 7 maj.

Andra relaterade varumärken som Apple har registrerat under årens lopp är Diablo, Miramar, Redtail, Condor, Grizzly, Farallon, Tiburon och Shasta. Men dessa tros inte vara aktuella för årets version av Mac OS.