Den 7 juni är det dags för Apple att anordna ett nytt WWDC-event och då får vi bland annat en förhandsvisning av årets nya operativsystem.

Vad gäller Mac OS 12 står det klart att Apple fortsätter på den inslagna vägen och väljer namn med anknytning till Kalifornien. Hittills har vi fått se Mavericks, Yosemite, El Capitan, Sierra, High Sierra, Mojave, Catalina och Big Sur.

Missa inte: Mac OS 12 – fem nyheter vi vill se i nästa Mac OS

Enligt 9to5Mac är de mest troliga kandidaterna Mammoth och Monterey. Apple har nämligen ansökt om förlängt varumärkesskydd för dessa namn, vilket tyder på att de ska användas för kommande versioner av Mac OS.

Vad gäller Mammoth kan det syfta på Mammoth Lakes eller Mammoth Mountain, ett populärt friluftsområde i Sierra Nevada. Värt att påpeka är att det amerikanska patent- och registreringsverket godkände varumärket redan 2019.

Andra relaterade varumärken som Apple har registrerat under årens lopp är Diablo, Miramar, Redtail, Condor, Grizzly, Farallon, Tiburon, Shasta och Skyline. Men dessa tros inte vara aktuella för årets version av Mac OS.

Apple MacBook Pro (2020) - M1 OC 8C GPU 8GB 256GB 13"

Bästa pris just nu: 14890 kr