I samma intervju med The Independent där Apples mjukvaruchef Craig Federighi pratade om hur företaget testar säkerheten i Iphones chipp försvarade han Apple mot Google-vd:n Sundar Pichais påhopp nyligen i en debattartikel i New York Times.

– Jag köper inte den där lyx-kängan, sade han och syftade på hur Sundar Pichai talade om integritet som en lyx.

Craig Federighi menar att integritetsskydd går djupare än några månaders snack och ett par pressmeddelanden, och att det handlar om företagskultur.

– Det förändras inte över en natt. Men vi försöker definitivt visa världen ett exempel på vad som är möjligt och höja människors förväntningar på sina produkter... och vi vill så klart sälja Apple-produkter till så många vi kan, inte bara som en lyx.

Craig Federighi försvarade även Apples beslut att placera Icloud-data i Kina, vilket har fått mycket kritik. Han påpekar att mycket av den data som andra företag kanske placerar i molnet aldrig lämnar användarnas enheter med IOS och Mac, och att mycket av det som skickas till Icloud är krypterat (som Imessage). Att Icloud-backuper fortfarande lagras så att myndigheter kan komma åt innehållet nämnde han däremot inte.