När 2018-versionen av Macbook Pro 15 tum med sex kärnor släpptes fick den omedelbart kritik för att inte kunna hantera värmen som processorn utvecklar, med den naturliga följden att processorn tvingas klocka ned ganska rejält.

En del av problematiken berodde på en bugg, men även efter uppdateringen hade datorn vissa problem med värmeutvecklingen i det relativt kompakta chassit.

Det ser dock bättre ut för nya Macbook Pro i sin 2019-version, trots att den absoluta toppmodellen med nionde generationens Core i9-processor nu har ytterligare två fysiska kärnor.

Läs mer! Nya Macbook Pro med åtta kärnor rejält snabbare i Geekbench-tester

I ett test som Appleinsider utfört med en Macbook Pro Core i9 och Vega 20-grafik, där man körde den krävande och nyligen tilltuffade testbänken Cinebench R20 tio gången på raken, höll maskinen ut rätt bra. Processorn nådde 5 gHz klockfrevekens och höll sig där till den nådde 100 grader. Sedan höll processorn sig runt 94 grader och pendlade mellan 2,9 gHz och 3 gHz. Högre än baskfrekvensen, och mer än vad Appleinsider säger sig ha förväntat sig av maskinen.

Varm blir den såklart, och alla processorer med Turbo boost måste förr eller senare (ofta förr) klocka ned för att inte ta skada, men mycket pekar alltså mot att denna generation Macbook Pro klarar värmen bättre än den förra, trots fler kärnor. Om Apple har designat om insidan är dock oklart, på de bilder som finns ser den mer eller mindre densamma ut.

Missa inte! Rejält högre priser när Apple uppdaterar Macbook Pro-modellerna