Uppdatering (2019-06-23):

Nya uppgifter: Ipad och Macbook Pro kan få oled-skärmar

Apples Pro-serie av Ipad och Macbook kan få ett lyft vad gäller skärmteknik inom en rätt snar framtid, enligt uppgifter från sydkoreanska ET News, med oled-skärmar i båda enheterna.

Skälet ska dock vara strikt ekonomiskt och för att slippa bryta mot pågående avtal. Enligt ET News ska Apple ha beställt mängder av oled-skärmar till Iphone XS från Samsung, men på grund av en försäljning som gått sämre än väntat ska Apple vara skyldiga Samsung hundratals miljoner dollar i straffavgifter, för att man inte kunnat hålla sina avtal.

Men istället för att betala check ryktas Apple vilja komma överens om att istället köpa fler skärmar till andra produkter, däribland surfplattor och bärbara datorer.

Dessa rykten stämmer även överens med tidigare uppgifter om att bland annat en ny Macbook Pro med 16 tum stor skärm kan få en oled-skärm.


Tidigare:

Apples enda produkter med oled-skärmar idag är Apple Watch och Iphone XS, men i framtiden kan det bli fler. Enligt uppgifter från den koreanska sajten The Elec för Apple samtal med Samsung om att köpa oled-skärmar till dels den påstådda, nästa generationen Macbook Pro i 16 tums storlek. Dels till nästa generation Ipad Pro.

Det är första gången vi hör talas om oled-skärmar i dessa produkter, men uppgifterna ska också tas med en hyfsat stor nypa salt då The Elec är en ny källa utan något etablerat förtroende.

Läs mer! Ming-Chi Kuo: Apple släpper 16-tums Macbook Pro och 6k-skärm i år

Apple tros släppa en ny Ipad Pro under 2020, medan nästa generation Macbook Pro möjligen släpps tidigare. Enligt vissa källor skulle den lanseras under 2019, men med tanke på att dagens generation precis fått en mindre uppdatering dröjer en större uppdatering som allra tidigast till hösten 2019. Lanseringen kan mycket väl dröja till 2020 också, uppgifterna är fortfarande i sin linda.

Apple iPad Pro 11" 64GB Pris vid test: 9184 kr.

Bästa pris just nu: 8778 kr