Senaste uppdateringen:

Nya Macbook Pro skördar Geekbench-poäng

Den nya toppmodellen av Macbook Pro 15 tum kommer nu med en nionde generationens Core i9-processor med hela åtta kärnor. Det är första gången i en Macbook Pro, och två fler fysiska kärnor jämfört med tidigare toppmodell.

Det ger också utslag i klassiska prestandatestet Geekbench 4, skriver Macrumors. I testet får modellen 5 879 poäng för enkeltrådad prestanda, och mer imponerande 29 184 poäng för multitrådad prestanda. Det är runt tio procent snabbare än den tidigare toppmodellen för enkeltrådat, och 29 procent bättre vad gäller multitrådat.

Minst lika intressant ska det dock bli att se hur toppmodellen klarar av all värme vid belastning, något som ett enda Geekbench-test inte ger någon vidare inblick i. Den tidigare toppmodellen Core i9 med sex kärnor blev rejält varm och var i vissa tester som testade belastning under längre tid inte mycket snabbare än de billigare processorerna.

Missa inte! Rejält högre priser när Apple uppdaterar Macbook Pro-modellerna


Tidigare (2019-05-21):

Apple lanserar Macbook Pro med 8 kärnor

Som en blixt från en klar himmel lanserade Apple under tisdagskvällen nya modeller av Macbook Pro på 13 respektive 15 tum.

De nya 15-tummarna är utrustade med nionde generationens Intel Core-processorer. Toppmodellen är utrustad med en åttakärnig Core i9-processor på 2,3 gigahertz och sägs ha ungefär dubbelt så hög prestanda som den föregående toppmodellen.

En annan detalj värd att nämna är att Apple återigen har ändrat designen på tangentbordet, något som The Loop var först med att nämna. Som bekant har företaget fått en hel del kritik för hur de senaste varianterna har fungerat.

De nya datorerna kan beställas från Apple Store redan nu. Prislappen för den nya modellen på 13 tum ligger på 23 495 kronor, medan 15-tummarna kostar 29 995 respektive 34 995 kronor.