Uppdatering (2019-05-22):

Mystiska LG-skärmen finns nu att köpa i svenska Apple Store

Efter att en ny, tidigare okänd LG Ultrafine-skärm dykt upp i enstaka butiker i USA uppstod förvirring – varför har ingen sett till den här skärmen tidigare?

Men i samma veva som Apple släppte nya Macbook Pro-modeller under tisdagskvällen började man även saluföra LG Ultrafine 4k i en ny 24-tumsstorlek.

Skärmen har en 23,7 tum stor panel, stöd för p3-färgomfång, en ljusstyrka på 500 candela per kvadratmeter, inbyggda stereohögtalare, tre usb-c-portar på baksidan, samtidigt som den kan ladda en ansluten Macbook med upp till 85 watts strömstyrka. Upplösningen är 3 840 x 2 160 pixlar, fyra gånger fler än en vanlig hd-skärm.

Skärmen finns att köpa från svenska Apple Store för 7 290 kronor.


Tidigare:

När LG:s Ultrafine-skärmar började försvinna från Apple Store i början av maj trodde nog många med oss att det var ett tydligt tecken på att nya Apple-skärmar är på ingång i och med det annalkande WWDC – men kanske inte.

I enstaka Apple-butiker i USA har Apple börjat saluföra ett nytt alternativ från LG: En 23,7 tum stor Ultrafine-skärm. Skärmen finns vare sig i amerikanska eller svenska online-butiken, men Tidbits rapporterar om en kund som hittat den lätt mystiska skärmen i två olika fysiska Apple-butiker.

Olika bud råder om skärmens upplösning. En källa hävdar att skärmen endast har en upplösning på 3 360 x 1 890 pixlar, medan en användarmanual för skärmen som dykt upp hävdar 3 840 x 2 160 pixlar. Det är Ultra HD-upplösning och något som ofta marknadsförs som 4k, även om det egentligen inte är full 4k-upplösning. Dagens LG Ultrafine 21,5-tumsskärm har en upplösning om 4 096 x 2 304 pixlar, och därmed "äkta 4k".

Priset i USA ligger på 700 dollar, motsvarande ungefär 6 800 kronor innan moms. Om den kommer till Sverige snart återstår att se.