Den 3 juni är det dags för årets upplaga av utvecklarkonferensen WWDC och på agendan står helt nya versioner av Apples operativsystem. Sajten 9to5Mac har sammanställt vilka nyheter det kan bli tal om för Watch OS 6, alltså nästa stora uppgradering för Apple Watch.

Den stora nyheten är inbyggt stöd för App Store, med andra ord måste du inte gå omvägen via Iphone för att installera nya appar. Men vi kommer dessutom att få se fler medföljande appar från start, däribland Kalkylator, Röstmemon och en ny app för ljudböcker. Dessutom bjuds vi på två nya hälso-appar för att hålla koll på menscykeln och medicinintag.

Att det blir tal om nya urtavlor och komplikationer ses som en självklarhet. Enligt uppgift får vi bland annat se en ny urtavla med extra stora siffror i olika typsnitt och färger. Dessutom ska det finnas en variant där du väljer din favoritfärg och sedan skapas en urtavla baserad på just den färgen. Vad gäller komplikationerna får vi se stöd för ljudböcker, batteritid, bullermätare och regndata.

En glädjande nyhet är ökad integration mellan Watch OS och Mac OS. Redan nu går det att låsa upp sin Mac-dator med hjälp av en Apple Watch, men med de nya operativsystemen ska det bli möjligt att använda klockan för auktorisering i fler sammanhang än så.

Utöver Watch OS 6 får vi även se förhandsversioner av IOS 13, TV OS 13 och Mac OS 10.15 på WWDC. Skarpa versioner kommer troligtvis att skickas ut till allmänheten i september.