Under måndagskvällen skickades den skarpa versionen av IOS 12.3 ut till allmänheten efter en tids betatestande. De två största nyheterna är Airplay 2 och en helt ny version av Apples TV-app. Dessutom bjuds vi på de sedvanliga bugg- och säkerhetsfixarna.

Det här är alla nyheter som nämns i den medföljande dokumentationen:


Airplay 2

Airplay 2 har nu stöd för att dela videor, bilder, musik med mera direkt från Iphone och Ipad till en smart TV med Airplay 2.
Uppspelning med ett tryck spelar automatiskt upp TV-programmet eller filmen på den senaste skärmen du använde baserat på tid och plats.
Siri-förslag om att titta på filmer och TV-program innehåller nu möjligheten att spela upp via Airplay.
Alla intelligenta förslag behandlas på enheten så att din personliga information förblir privat.

Apple TV-appen

Apple TV-appen har en helt ny design som visar handplockade samlingar och personanpassade rekommendationer.
Prenumerationer på Apple TV-kanaler kan delas med upp till sex familjemedlemmar, utan att det behövs några nya appar, konton eller lösenord.
Nyligen släppta filmer kan köpas eller hyras via Apple TV-appen, inklusive hela samlingen med över 100 000 filer och det största utbudet av 4K HDR-filmer.
En ny egen avdelning för barn hjälper dig att upptäcka handplockade serier och filmer som passar för barn i alla åldrar.
Apple TV-appen kan nu på ett intelligent sätt föreslå uppspelning på de troligaste Apple TV-enheterna eller TV-apparaterna med stöd för Airplay 2 i närheten.

Övriga ändringar

Fliken För dig i Apple Music uppdateras nu flera gånger om dagen och föreslår musik baserat på teman som genrer, artister och stämningslägen.
Korrigerar ett problem som kunde göra att Apple TV Remote inte kunde pausa videor, styra videouppspelning eller ändra volym på förstärkare som stöds.
Åtgärdar ett fel som kunde leda till att samtal via wifi avbröts.
Korrigerar ett problem där låtinformation från en ansluten Iphone kanske inte visas på skärmen i en bil.

Som vanligt bör du se till att säkerhetskopiera din Iphone, Ipad eller Ipod Touch innan du installerar uppdateringen.