Missade du chansen att lägga vantarna på Apples mp3-spelare Ipod när den lanserades i oktober 2001 får du nu en ny chans.

Ebay auktioneras nämligen ett exemplar av den allra första Ipod-modellen ut för 19 995 dollar, vilket motsvarar 193 000 svenska kronor. Det kan ställas i relation till den ursprungliga prislappen som låg på 399 dollar.

Till skillnad från många andra exemplar som säljs på sajten har detta exemplar av Ipod både originalförpackningen och skyddsplasten kvar, vilket innebär att den aldrig har använts. Därmed finns det heller ingen garanti för att den fungerar, men det är en annan femma.

Den första modellen av Ipod hade en hårddisk på 5 gigabyte, vilket skulle räcka för tusen låtar enligt en välkänd slogan. I övrigt erbjöds en skärm på två tum, firewire och en batteritid på tio timmar.

Det är naturligtvis långtifrån självklart att den utauktionerade modellen säljs för det angivna priset, men för fem år sedan såldes faktiskt en likadan Ipod för 20 000 dollar. Rekordnoteringen är emellertid 90 000 dollar för U2-upplagan av Ipod med en hårddisk på 30 gigabyte.