I går skrev vi om hur Apple har byggt upp en regnbågsfärgad scen mitt i Apple Park, inuti den stora ringformade huvudbyggnaden. Vi tolkade det som att Apple ska fira Pride-månaden i juni stort, men så är inte fallet. Några observanta läsare har påpekat att färgerna visserligen stämmer någorlunda bra med Pride-flaggan men stämmer perfekt med Apples gamla regnbågslogga.

Och mycket riktigt: Cult of Mac har fått tag i ett internt utskick bland Apple-anställda där Jony Ive förklarar designen på scenen och avslöjar syftet. Scenen har byggts för att först användas vid en fest för anställda 17 maj, som ska fira både det officiella öppnandet av Apple Park och företagets bortgångna grundare Steve Jobs.

De sex halvcirkelbågar som utgör regnbågen har designats av Jony Ives designgrupp i samarbete med scentillverkaren Tait. Gruppen tog fram 30 komponenter i aluminium och polykarbonat, med uv-resistant yta som ska hålla färgerna i den starka kaliforniska solen. Eftersom processen gör bågarna ”lika ömtåliga som glas” behövde Apple ta fram speciella vagnar att transportera bitarna på.

Läs hela Jony Ives text på Cult of Mac.