Uppdatering (2019-10-24):

Nyligen var det premiär för Apple Arcade, en ny prenumerationstjänst för spel på IOS, Mac OS och TV OS.

Nu får emellertid Apple konkurrens av Gameclub, en liknande tjänst som erbjuder en lång rad klassiska mobiltitlar för IOS och Android, däribland Super Crate Box, Legendary Wars, Minigore, Space Miner, Mage Gauntlet, Incoboto, Run Boo Run, Cubed Rally World, Chopper 2, Zombie Match Defense, Wooords, Sword of Fargoal och Hook Champ.

Så här ser lanseringstrailern ut:

Spelen är fria från reklam och det ska heller inte finnas någon möjlighet att ruinera sig på virtuella valutor och liknande.

Prislappen ligger på en femtiolapp per månad, men du kan testa tjänsten i en månad utan kostnad.

En lista över alla titlar som ingår i tjänsten finns här.

Tidigare (2019-05-03):

Under de snart 11 år som gått sedan App Store lanserades har mycket hänt både i butiken och på IOS-plattformen som helhet. Flera ändringar genom åren har lett till att äldre appar, främst spel, har försvunnit eller bara slutat utvecklas. IOS har till exempel övergått till enbart 64-bitarsstöd, vilket tvingade många utvecklare att lägga ner utvecklingen eller bygga om stora delar av apparna.

Med investeringar på omkring 24 miljoner kronor från bland annat Watertower Ventures, Breakaway Growth Fund och Ride Ventures ska Gameclub ruska liv i en del av de klassiska titlar som inte längre finns i butiken.

Gameclub har redan satt igång och jobbar med moderna versioner av ett stort antal spel. Spelen kommer inte buntas ihop i en Gameclub-app utan ska åter släppas som fristående appar. Några är redan framme i betastadiet via Testflight, skriver Appleinsider.

Apple iPhone 11 64GB Pris vid test: 9170 kr.

Bästa pris just nu: 7699 kr