Nyligen presenterades ett lagförslag i Kalifornien som syftar till att göra det enklare för konsumenter att reparera sina trasiga prylar på egen hand. I tisdags hölls sålunda ett möte mellan den lagstiftande församlingen i delstaten och representanter från diverse elektronikföretag, däribland Apple.

Enligt Apples representant är förslaget en riktigt dålig idé, detta då det finns en stor risk att konsumenterna skadar sig om de exempelvis försöker byta ut batteriet i en Iphone på egen hand. Därför är det bäst om de väljer att vända sig till auktoriserade verkstäder i stället.

– Att reservdelar och manualer innebär en risk för säkerheten är ett absurt påstående. Vi är väl medvetna om att det finns miljontals människor runt om i landet som redan reparerar sina prylar på egen hand, säger Nathan Proctor från konsumentorganisationen US PIRG till sajten Motherboard.

Efter mötet med elektronikföretagen stod det klart att lagförslaget inte skulle få tillräckligt stort stöd för att godkännas, så nu har det lagts i malpåse till nästa år.